Zou jij je huid omschrijven als een overgevoelige of intolerante huid?

Zou jij je huid omschrijven als een overgevoelige of intolerante huid?

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en het is niet verwonderlijk dat er stoffen zijn die onaangenaam kunnen aanvoelen. Je huid kan behoorlijk kwetsbaar zijn voor invloeden van buitenaf.

Gevoelige huid

Herken je dit? Een gevoelige huid reageert op contact met stoffen zoals afwasmiddel of andere reinigende producten, maar misschien ook zonlicht of synthetische kleding. Je voelt dan dat de huid rood of strak wordt of je krijgt schilfertjes of pukkeltjes, maar deze reacties zijn van korte duur of zijn met de juiste producten snel onder controle te brengen.

Intolerante huid

Als jij een intolerant huidje hebt is er vaak een heftiger reactie, bijvoorbeeld op parfum, parabenen, pollen of bepaalde metalen, zoals nikkel. Bij aanraking door deze stoffen gaat je intolerante huid onmiddellijk in de tegenaanval met antistoffen die de huid rood zullen maken of een branderig of prikkend gevoel geven. Soms droogt de huid enorm uit of ontstaan pijnlijke (onderhuidse) ontstekingen. Een reactie kan heel hevig zijn en heel snel opkomen. Bij zo’n reactie duurt het herstel van je huid ook lang en is de huid echt ‘aangeslagen’ en beschadigd.

Van nature (en ideaal gezien) heeft de bovenste laag van je huid, de hoornlaag, een beschermende functie. Als je huid gevoelig is en als je huid intolerant is, is het natuurlijk evenwicht in de huid verstoord of is die beschermende laag beschadigd en komen invloeden van buitenaf nog harder aan. Als er ook nog jeuk (en krabben) bij komt kun je je een vicieuze cirkel voorstellen waarbij het herstellen van de natuurlijke balans bijna onmogelijk lijkt. Bijna, maar niet helemaal!

Herstel je intolerante huid

Speciaal voor het herstel van de natuurlijke barrière heeft Avène TOLERANCE CONTROL. Er zijn twee varianten, waarbij de baume rijker is van textuur dan de crème.

Beide producten bevatten 0% bewaarmiddelen, geen parabenen, geen parfum en geen alcohol. Bovendien is elke gebruikshoeveelheid steriel door een bijzonder membraan in de dop van de tube. 

I-de-aal voor jouw intolerante huid! Ook als je denkt…”dit komt nooit meer goed”…probeer het!

Avène Eau Thermale is het nummer 1 apothekersmerk voor de gevoelige huid. Wil je advies, neem dan contact op.

Ontdek Avène producten voor je gevoelige, intolerante huid.

Avène skin recovery creamAvène tolerance controlGevoelige huidIntolerante huid

Nieuwsbrief en Actie

Als je het leuk vindt om als eerste te horen over acties, nieuwe producten en andere leuke weetjes, schrijf je dan HIER nu in.

Best verkochte producten

NIEUWE VERPAKKING
Eau Thermale Avène GEZICHT Avène CLEANANCE Reinigende Gel DermatheekEau Thermale Avène GEZICHT Avène CLEANANCE Reinigende Gel Dermatheek
Avène CLEANANCE Reinigende Gel
Vanaf €16,70 €17,50