Puisten wat te doen? | Dermatheek | Advies

 

Wat te doen tegen puistjes? | Advies | Dermatheek

 

Wat te doen tegen puistjes?

Talgklieren liggen in de lederhuid en monden uit met een 'afvoerbuis' in een porie. De cellen in talgklieren slaan een vettige stof op die vrijkomt wanneer de cel afsterft. De vettige stof (talg) komt via het afvoerbuisje op je huid terecht. Talg houdt je huid (en de haren op je huid) soepel en zacht en vormt een natuurlijke weerstand tegen bacteriën. Tot zover niks aan de hand!
Hormonale veranderingen kunnen zorgen voor een verandering in de talgproductie: in de puberteit (maar ook op latere leeftijd is dit nog mogelijk) kan de talgproductie groter zijn dan je eigenlijk nodig hebt: je krijgt dan een vette huid en -als talgklieren verstopt raken- mee-eters, puistjes en acne. Wat kun je daaraan doen?

Zo ontstaan mee-eters, puistjes en acne

Talgklieren kunnen verstopt raken, maar het is onduidelijk waarom het huidvet zich ophoopt in de poriën. Misschien is de afwijkende vorm van de porie, waardoor deze de talg en het dode celmateriaal niet (meer) kan afvoeren en verstopt raakt. Het opgehoopte huidvet vormt dan samen met de dode huidcellen een blokkade in de porie. Het zwarte puntje dat je dan op de huid ziet is de bekende mee-eter.
De geblokkeerde porie is ook een ideale voedingsbodem voor een specifieke bacterie, “propionibacterium acnes”. Deze bacterie veroorzaakt ontstekingen die gepaard gaan met roodheid en verdikkingen.
We willen allemaal graag een mooie egale huid zonder onregelmatigheden zoals mee-eters, puistjes en acne, dus de grote vraag is: “Wat te doen tegen puistjes”?

Zachte aanpak bij reinigen en verzorgen

Zoals je hierboven kunt lezen heeft talg een hele nuttige functie: het beschermt je huid voor ongewenste invloeden van buitenaf.
Het is belangrijk om die nuttige eigenschap te behouden, maar om het teveel aan talg te reguleren. Als je huid niet in balans is qua hydratatie wordt er meer talg geproduceerd om dat te compenseren. Je huid moet dus beter in balans komen zonder dat je de huid uitdroogt.

Hoe reinig en verzorg je je huid het beste?

Een goede dagelijkse reiniger (ook als je geen make-up gebruikt!) is Avène Cleanance zeepvrije wasgel: deze reguleert de talgproductie, verwijdert huidschilfertjes en opent verstopte poriën zonder dat het de huid uitdroogt. De wasgel heeft een antibacteriële werking en voorkomt daarmee het ontstaan van nieuwe ontstekingen.

Vind je het fijn om een tonic te gebruiken, dan is Avène Cleanance Micellair water iets voor jou. Dit vult de fijne werking van de Avene Cleanance wasgel mooi aan.

Na het reinigen wil je je huid goed verzorgen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Avène Cleanance Matterende emulsie, een verzorgende emulsie die onzuiverheden verwijdert, de huidtextuur verfijnt en een matterend effect heeft.

We raden het gebruik van harde scrubcrèmes af omdat die teveel schade kunnen aanrichten. Gebruik dan liever af en toe een licht exfoliërend Avène Cleanance Masker. Dat reinigt en verzorgt met zachtheid. 

Gebruik dagelijks preventief: Avène Comedomed: dit maakt de afvoerbuisjes van de talgklieren weer open door het stroperige talg dat er te lang in blijft weer vloeibaar te maken. Avène Comedomed werkt zowel oplossend als preventief! 

Nieuw in het assortiment is Avène Comedomed SOS Emulsie: een product dat je dagelijks meerdere malen op een puistje aanbrengt (dus niet op grote huidoppervlakken) zodat die supersnel uitdroogt en geen litteken zal achterlaten. Echt iets om bij je te hebben om meteen erger te kunnen voorkomen.

Bij acne en puistjes op latere leeftijd heeft je huid een andere hydratatie nodig en hebben we speciale producten:
Avène Cleanance Women Corrigerend Serum en Avène Cleanance Women Gladstrijkende Nachtverzorging

Meer leuke tips lees je bijvoorbeeld in Cosmopolitan.

Is de vraag “Wat te doen tegen puistjes” voor jou nog niet beantwoord, stuur ons dan een bericht via het contactformulier.

AcneAvène cleananceAvène comedomed

Nieuwsbrief en Actie

Als je het leuk vindt om als eerste te horen over acties, nieuwe producten en andere leuke weetjes, schrijf je dan HIER nu in.

Best verkochte producten

NIEUWE VERPAKKING
Eau Thermale Avène GEZICHT Avène CLEANANCE Reinigende Gel DermatheekEau Thermale Avène GEZICHT Avène CLEANANCE Reinigende Gel Dermatheek
Avène CLEANANCE Reinigende Gel
Vanaf €16,70 €17,50