Pierre Fabre Laboratoires, de ‘vader’ van het merk Avène, heeft onlangs een nieuw organisch zonnefilter gepatenteerd: TriAsorB™, dat UVA, UBV èn blauw licht filtert.

THE SUN IS BLUE!

Weet je dat huidveroudering voor 80% wordt veroorzaakt door UVA en blauw licht of HEV? In 2022 is het tijd om anders naar de zon te kijken en het onzichtbare zichtbaar te maken. Lees hier meer over blauw licht (binnen- en buitenshuis!) en wat je tegen de schadelijke effecten ervan kunt doen. THE SUN IS BLUE!

We weten ondertussen allemaal hoe belangrijk het is om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van UVA en UVB straling en ook op de effecten van (lucht)vervuiling, maar één ding is nog altijd relatief onbekend: blauw licht, ook wel HEV (High Energy Visible) licht genoemd.

Blauw licht gaat dieper de huid in dan UV-straling (zie afbeelding). Het komt tot de diepte waar collageen en elastine zich bevinden. Hier remt het mogelijk de aanmaak van bepaalde eiwitten, waardoor die niet meer optimaal kunnen functioneren. Dit vermindert de elasticiteit van de huid en draagt bij aan versnelde huidveroudering.

Weet je dat huidveroudering voor 80% wordt veroorzaakt door UVA en blauw licht of HEV?

Wat is blauw licht (HEV licht)

Je kent blauw licht waarschijnlijk als ‘ultaviolet licht’. De golflengte van blauw licht ligt tussen 380nm en 500nm. (UVA en UBV hebben een golflengte tussen 290nm en 380nm) Omdat dit een korte golflengte is produceert het meer energie dan licht van andere golflengtes in het zichtbare spectrum.

Behalve electronische apparatuur zoals telefoons, tablets en tv’s is de belangrijkste bron van blauw licht de zon. Zonlicht bevat veel ultraviolet licht. Dit blauwe licht is van invloed op huidveroudering: rimpelvorming en pigmentatie van de huid. Dus zowel binnenshuis als buitenshuis word je blootgesteld aan ‘blauw licht”.

De effecten van blauw licht zijn niet helemaal onbekend en wanneer je er iets over hoort of leest gaat het meestal over de (nadelige) effecten van blauw licht op je slaappatroon en gezichtsvermogen.

Daarom wordt ook aangeraden om de tijd die je doorbrengt voor of met een scherm of monitor te beperken. Dit is natuurlijk een vrijwel onmogelijke opgave. Zelfs als je het zou willen (want we weten allemaal hoe verslaafd we zijn aan onze telefoon) is het schermgebruik natuurlijk ook sterk werk- of schoolgebonden en kún je nou eenmaal niet of moeilijk minderen.

Genoeg redenen om eens te kijken naar manieren en producten die de schadelijke effecten van blauw licht of HEV licht beperken.

Een goede tip kan zijn om de helderheid van je schermen zo laag mogelijk te zetten en om de schermtijd te beperken. Voor je slaappatroon is het raadzaam om enige tijd voor het slapengaan niet meer op je scherm te kijken.

Als dat een vrijwel onmogelijke opgave blijkt kun je kijken naar speciale brillen die het blauwe licht wegfilteren. De meeste telefoons hebben ook een nachtstand waarbij het scherm in een andere kleur wordt weergegeven en je minder blootgesteld wordt aan blauw licht.

Om huidveroudering door blauw licht te voorkomen zul je je moeten insmeren, zelfs wanneer je niet eens veel buiten bent of tijd in de zon doorbrengt, met een product dat het blauwe licht filtert. Niet alle zonnebrandcrèmes doen dat. 

Avène SPF50 INTENSE Protect | Dè Avène Specialist | Dermatheek

TriAsorB: filtert UVA, UVB en HEV licht

Pierre Fabre Laboratoires, de ‘vader’ van het merk Avène, heeft onlangs een nieuw organisch zonnefilter gepatenteerd: TriAsorB™, dat UVA, UBV èn blauw licht filtert. Een doorbraak op het gebied van zonnebescherming. TriAsorB™ is het eerste zonnefilter met een biomimetisch filter. Dat betekent dat het je natuurlijke zonnefilter -melanine- nabootst en daardoor een zeer krachtige zonnebescherming biedt tegen UVA, UVB en blauw licht. 

Avène SUN SPF50 INTENSE Protect is uitgerust met dit nieuwe organische filter en beschermt gezicht en lichaam optimaal.

Avène INTENSE Protect met TriAsorB™ heeft een uitermate waterbestendige, hydraterende textuur en het heeft een ‘nude’ effect dat er op je huid transparant uitziet, ongeacht je huidskleur.

Het is veilig voor iedereen: baby’s, kinderen, zwangere vrouwen en (andere) volwassenen. Het is bovendien parfumvrij.

Anti-oxidanten in Avène INTENSE Protect helpen om de schade van UVA, UVB en blauw licht te minimaliseren en zelfs om die schade te herstellen. 

Avène gezichtshuid producten met het TriAsorb filter

Voor de gezichtshuid heeft Avène in 2022 zeven nieuwe producten met het TriAsorb filter ontwikkeld.

Avène SUN SPF 50+ Creme (voor droge tot zeer droge huid) is verkrijgbaar in drie versies: met of zonder parfum en getint. Deze producten met een fluweelachtige textuur geven 8 uur lang hydratatie en bevatten het TriAsorb filter en beschermen optimaal tegen blauw licht. Je vindt de producten hier:

- Avène SPF 50+ Crème

- Avène SPF 50+ Crème zonder parfum

- Avène SPF 50+ Crème getint

Avène SPF50+ Fluide (voor de normale tot gemengde huid) heeft een onzichtbare textuur en dringt binnen 3 seconden in de huid. Er zijn twee varianten, deze bevatten beide het revolutionaire TriAsorb filter dat beschermt tegen blauw licht:

- Avène SPF 50+ Fluide

- Avène SPF 50+ Fluide zonder parfum

Avène SPF 50+ (voor de vette, onzuivere huid) heeft een ultralichte textuur en helpt bij het voorkomen van onzuiverheden en voorkomt het rebound-effect dat de huid met puistjes heeft na de zomerse zon. Door de zon verdikt de huid zich en kunnen onregelmatigheden tijdelijk minder lijken. Na de zomer wreekt dit zich vaak met een verhoogde talgproductie en meer onzuiverheden. Avène SPF 50+ Cleanance Solaire voorkomt dit. Ook deze producten bevatten het TriAsorb filter:

- Avène SPF 50+ Cleanance Solaire

- Avène SPF 50+ Cleanance Solaire getint

Ontdek alle Avène TriAsorb producten

Alle Avène producten worden op een ecologisch verantwoord manier gemaakt. Het heeft geen impact op het koraal, het fytoplankton of het zoöplankton en tast de mariene biodiversiteit niet aan. Dit zie je terug in het Skin Protect Ocean Respect label. Naar alle Avène TriAsorb producten.

Avène sunAvène triasorbZon

Nieuwsbrief en Actie

Als je het leuk vindt om als eerste te horen over acties, nieuwe producten en andere leuke weetjes, schrijf je dan HIER nu in.

Best verkochte producten

NIEUWE VERPAKKING
Eau Thermale Avène GEZICHT Avène CLEANANCE Reinigende Gel DermatheekEau Thermale Avène GEZICHT Avène CLEANANCE Reinigende Gel Dermatheek
Avène CLEANANCE Reinigende Gel
Vanaf €16,70 €17,50