Wereldwijd vertrouwen zeer veel mensen hun gevoelige huid dagelijks toe aan een Avène crème. Wat maakt dat een Avène crème zo aangenaam kalmerend aanvoelt en zo goed is voor je gevoelige of overgevoelige huid? Enerzijds is dat de unieke samenstelling met dermatologische voordelen en anderzijds een unieke en innoverende technieken die het gebruik van conserveringsmiddelen overbodig maken. In een Avène crème zit alleen dat wat goed is voor je huid.

Unieke samenstelling van Avène crème

Alle Avène crèmes en emulsies zijn gebaseerd op het Avène thermaal bronwater dat aan de natuurlijke bron met 70.000 liter per uur ontspringt na een reis van 40 jaar door de bodem. Al in 1736 werden de herstellende en genezende eigenschappen van het water ontdekt en vanaf 1743 worden er mensen met huidaandoeningen behandeld in het kuuroord dat ontstond bij de bron. Nog altijd bezoeken jaarlijks duizenden mensen, volwassenen en kinderen, het Hydro Therapie Centrum in Avène voor behandeling. 40% van hen komt voor de behandeling van atopische dermatitis, 30% voor de behandeling van psoriasis en 10% voor post-oncologische behandeling (huidproblemen na therapieën tegen kanker).

De samenstelling van Avène thermaal water is uniek en constant en bevat een lage concentratie mineralen, calcium/magnesium bicarbonaten en is rijk aan silica en oligo-elementen zoals zink en koper. Het water heeft een neutrale pH van 7,5. Talloze wetenschappelijke onderzoeken hebben het kalmerende, anti-irriterende, herstellende karakter van het water aangetoond.

Unieke verpakking van Avène crème

 

Avène Crème Sterile Cosmetics

 

De Dermatologische laboratoria ontwikkelen formules en innovatieve Avène crèmes voor de gevoelige huid. In 1996 was een van de populaire Avène crèmes, Avène Tolerance Extreme, een belangrijke doorbraak: het is het eerste cosmetische product dat helemaal steriel is en verpakt is in een unieke tube met een nieuw sluitsysteem D.E.F.I. dat totale steriele bescherming garandeert: de Avène crème blijft steriel gedurende de gehele tijd dat het gebruikt wordt, zonder conserveringsmiddelen en in elk formaat tube. Inmiddels wordt dit sluitsysteem niet alleen in de crèmes toegepast, maar ook in flacons. Bijvoorbeeld bij Avène XeraCalm A.D.: de productlijn voor de huid met atopische dermatitis.

Hoe werkt een hydraterende Avène crème?

Niet alle hydraterende crèmes werken op dezelfde manier.
Wat de werkzame stoffen betreft, kun je drie hydratatiemethoden onderscheiden:
De occlusieve methode gebruikt erg vette producten, bijvoorbeeld op basis van vaseline, die een afsluitende film vormen over het epidermisoppervlak en het op die manier mogelijk maken vocht vast te houden in de hoornlaag.

De emolliërende methode met formules op basis van glycerine, ureum of melkzuur, die de huid van natuurlijke hydraterende bestanddelen voorzien.

De fysiologische methode met formules die vetzuren, sterolen en ceramiden bevatten die de huid voorzien van vetten die lijken op die van de oppervlakkige epidermislaag om eventuele tekorten aan te vullen.

Bij de ontwikkeling van nieuwe producten worden verschillende werkzame stoffen gecombineerd om de werking te optimaliseren. Alle hydraterende verzorgingsproducten moeten dagelijks aangebracht worden om doeltreffend te blijven zijn. 

Zoek je een Avène crème of een verzorgingsgamma dat voor jou het meest geschikt is? Gebruik de uitgebreide zoekopties en filtermogelijkheden van onze Dermatheek website. Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op.

Bekijk alle Avène dagcrème producten.

Bekijk alle Avène nachtcrème producten.