Hoeveel zonnebrand moet je gebruiken? | Advies | Dermatheek

Tips voor het juiste gebruik van Avene zonnebrand producten

Huidkanker is met afstand de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland, terwijl deze vorm vaak te voorkomen is. Vaak ontstaat huidkanker door overmatige en onbewuste blootstelling aan uv-straling, bij voorbeeld tijdens het wandelen, fietsen of in de tuin werken. Een verbrande huid op jonge leeftijd verdubbelt de kans om later huidkanker te krijgen. Beschermen is dus het advies. Maar hoeveel product moet je smeren om het gewenste beschermingsniveau te halen?

Op elk zonneproduct staat het beschermingsniveau vermeld. Dit niveau kun je bereiken door voldoende product aan te brengen, namelijk circa 2 mg/cm2 huid.
Breng de zonbescherming altijd 20 minuten voor blootstelling aan de zon aan en herhaal dit regelmatig, met name na zwemmen, zweten of afdrogen. 

Voor de verschillende verpakkingen geldt het volgende advies bij de bijbehorende zones:

product-tube.pngproduct-schema.jpg

producten uit een tube 
1 vingerlengte product voor zone 1*
2 vingerlengtes product voor zone 2 tot 11

product-pomp.png

 

producten uit een tube met pompje
7 maal op het pompje drukken voor het gelaat en de hals 

product-spray.png

sprayflacons
12 maal verstuiven voor zone 2 tot 11
6 à 8 maal verstuiven voor kinderen

product-stick.png

sticks
7 maal over de te beschermen zone strijken 

De UV-index

De UV-index geeft een indicatie van de zonkracht op jouw locatie. Je vindt de UV-index in de weer-app op je telefoon. Bij de UV-index horen aanbevelingen voor veilig zonnen:

Ook insmeren in de schaduw of bij wolken

UV straling is er ook in de schaduw en op dagen dat de zon (deels) achter de wolken schuilgaat.

Elke twee uur opnieuw zonnebrand aanbrengen

Na het zwemmen, door wrijving (bijvoorbeeld van je handdoek of kleding), door transpiratie vermindert de bescherming van je zonnebrandcrème. Breng het daarom steeds opnieuw aan, in elk geval om de twee uur en natuurlijk ruim aanbrengen volgens bovenstaand schema.

Ook met factor 30 en factor 50 word je bruin

Een hoge beschermingsfactor betekent dat er veel schadelijke straling wordt tegengehouden. Ook verbranding door UVB kun je met een hoge SPF, mits correct gebruikt, voorkomen. Goed voor je huid dus, en je wordt echt wel bruin!

Zon

Nieuwsbrief en Actie

Als je het leuk vindt om als eerste te horen over acties, nieuwe producten en andere leuke weetjes, schrijf je dan HIER nu in.

Best verkochte producten

NIEUWE VERPAKKING
Eau Thermale Avène GEZICHT Avène CLEANANCE Reinigende Gel DermatheekEau Thermale Avène GEZICHT Avène CLEANANCE Reinigende Gel Dermatheek
Avène CLEANANCE Reinigende Gel
Vanaf €16,70 €17,50