De wetenschap achter een gezonde huid: het huidmicrobioom

Het huidmicrobioom

Het microbioom van de huid, is een verzameling van "goede bacteriën" op je huid, een combinatie van micro-organismen, waaronder bacteriën, virussen, gisten en huidflora. Net als het microbioom in je darmen, is dit kleine leger van micro-organismen essentieel voor de gezondheid van je huid. Maar waarom is het zo belangrijk? 

Je huidmicrobioom is je eerste verdedigingslinie

Het huidmicrobioom fungeert als de eerste verdedigingslinie voor je huid. Het staat paraat om schadelijke indringers af te weren en je huid te beschermen tegen allerlei bedreigingen van buitenaf. Of het nu gaat om veranderingen in temperatuur, schommelingen in hormonen, blootstelling aan UV-straling of zelfs je dagelijkse huidverzorgingsroutine, het microbioom is er om de balans te bewaren en je huid gezond en stralend te houden.

De drie belangrijke spelers

Er zijn drie belangrijke spelers in dit microbioomverhaal:

  1. Probiotica: Deze kleine krachtpatsers zijn als voeding voor de gezonde bacteriën op je huid. Ze bevorderen de groei en diversiteit van deze bacteriën, wat cruciaal is voor het behouden van een evenwichtig microbioom.

  2. Prebiotica: Denk aan prebiotica als de goede bacteriën zelf, zowel binnen als buiten je lichaam. Ze dragen bij aan een gezonde huid en algemeen welzijn.

  3. Postbiotica: Dit zijn de waardevolle bijproducten van bacteriën die de gezondheid van je huid ondersteunen en behouden.

Probiotica en je darmen

Het belang van een gezonde darmflora is inmiddels welbekend. Er zijn drankjes en voedingssupplementen om een gezonde darmflora te bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan Yakult. Een evenwichtige darmflora bevordert niet alleen een goede spijsvertering, maar heeft ook invloed op je immuunsysteem, stemming en meer. Het microbioom van je huid heeft een vergelijkbare functie.

Net zoals je darmen, heeft je huid een symbiotische relatie met de micro-organismen die erop leven. Een gezond huidmicrobioom beschermt tegen huidaandoeningen, verbetert de barrièrefunctie van de huid en helpt bij het behouden van een jeugdige uitstraling.

Avène en de wetenschap achter een en stralende gezonde huid!

Eau Thermale Avène heeft veel research gedaan in het begrijpen van het huidmicrobioom. Ze hebben unieke bacteriën geïsoleerd die exclusief te vinden zijn in Avène Thermal Spring Water. Hieruit hebben ze revolutionaire postbiotische ingrediënten ontwikkeld die het evenwicht van het huidmicrobioom respecteren en de algehele gezondheid van de huid ondersteunen.

Kortom, het microbioom van de huid is je geheime wapen voor een gezonde, stralende huid. Door te zorgen voor dit delicate ecosysteem kun je ervoor zorgen dat je huid er op zijn best uitziet en aanvoelt. Dus, net zoals je voor je darmflora zorgt, koester ook je huidmicrobioom en laat je huid stralen!

Eau Thermale Avène heeft de volgende postbiotische bestanddelen gepatenteerd: i-Modulia, C-Restore en D-Sensinose. 

Nieuwsbrief en Actie

Als je het leuk vindt om als eerste te horen over acties, nieuwe producten en andere leuke weetjes, schrijf je dan HIER nu in.

Best verkochte producten

NIEUWE VERPAKKING
Eau Thermale Avène GEZICHT Avène CLEANANCE Reinigende Gel DermatheekEau Thermale Avène GEZICHT Avène CLEANANCE Reinigende Gel Dermatheek
Avène CLEANANCE Reinigende Gel
Vanaf €16,70 €17,50