Avène kuuroord Eau Thermale Avene Frankrijk
Over het merk Avène Eau Thermale

Over het merk Avène Eau Thermale

Het kan zijn dat je het merk Avène voor het eerst hebt gezien tijdens een vakantie in Frankrijk: het merk Avène heeft een rijke historie, die begon in een klein dorpje in de bergen vlakbij Montpellier, in de Orb vallei. Avène is in Frankrijk en China marktleider op het gebied van de verzorging van de gevoelige huid in apotheken. 

Het verhaal gaat dat in 1736 het paard van Markiez de Rocozel genas van aanhoudende jeuk door te baden in het bronwater van het dorpje Avène. De verzachtende en anti-irriterende eigenschappen van het thermale water bleken ook voor mensen zeer weldadig en heilzaam en in 1743 arriveerden de eerste patiënten om te kuren in de Sainte-Odile bron. 

De Franse overheid erkent de eigenschappen van het water nog altijd als heilzaam en vergoedt de producten en de behandelingen voor patiënten met huidproblemen zoals atopische dermatitis, eczeem, psoriasis, brandwonden etc. 
Het thermaal bronnenbad breidt zich in de loop der jaren uit en is nu en gekend Avène Hydrotherapy Center met een leidende internationale positie. De Avène Dermatologische Laboratoria zijn aan het centrum toegevoegd sinds 1990.

Meer zien? In samenwerking met Avène Nederland maken wij korte video's over Avène, Avène producten en hoe Avène producten gebruikt worden bij diverse huidaandoeningen. Abonneer je op ons YouTube kanaal voor updates.

Avène bij huidproblemen zoals psoriasis en eczeem

De producten van Avène worden wereldwijd verkocht en het Avène thermaal water wordt toegepast in vele innoverende formules voor de gevoelige huid. De positieve effecten van het Avène Thermale water zijn in meer dan 300 klinische studies bevestigd. De mineralen in het water en in de producten van Avène laten een minieme beschermende film op de huid achter en hebben daardoor een rustgevende en verzorgende invloed op de huid en in het bijzonder de huid die problemen heeft als atopische dermatitis, allergische reacties, psoriasis en zelfs brandwonden.

Avène bij huidproblemen bij behandeling tegen kanker

Avène producten verminderen en verzachten de ongewenste effecten op de huid van kankerbehandelingen. De verhoogde doeltreffendheid van behandelingen tegen kanker hebben hun weerslag op de prognose van de aandoening en de levenskwaliteit van de patiënt, maar kunnen gepaard gaan met een aantal bijwerkingen die niet alleen onaangenaam zijn, maar soms zelfs de voortzetting van de behandeling in de weg kunnen staan.  Te denken valt aan extreem droge huid, kloofjes, barstjes, acne-achtige aandoeningen. Als ondersteunende zorg kun je in deze omstandigheden gebruik maken van dermocosmetica die aan zeer strikte kwaliteitseisen voldoen en gebruiksvriendelijk zijn.  

Op zoek naar Avène verkooppunten?

Dermatheek is al ruim jarenlang een van de bekendste en grootste Avène verkooppunten. We bieden het complete Avène assortiment al bijna 15 jaar online aan. Voor een gedegen advies over de verzorging van je gevoelige huid ben je dus aan het goede adres!

Wat is thermaal water spray ?

Misschien ken je het: de flesjes thermaal water spray bij de drogist. Waarom zou je dat gebruiken? Water is toch gewoon water? Het water dat in Nederland uit de kraan komt is toch prima? Wat is er zo speciaal aan Avène THERMAAL WATER en waarom is het beter voor je huid dan 'gewoon' kraanwater?

Laten we bij het begin beginnen:
- Thermaal water mag je alleen zo noemen als het afkomstig is van een thermale bron. Bij een thermale bron is er sprake van door de aarde zelf, op natuurlijke wijze, verwarmd grondwater afkomstig uit de aardkorst. Geothermisch noem je dat ook wel.
- Dat natuurlijke thermaal water heeft een jarenlange weg afgelegd: begonnen als regenwater en door de jaren door alle aardlagen in een reservoir bewaard. Het water neemt op de reis door de aardkorst sporen mee van alles dat het tegenkomt en is daarom zeer rijk aan oplosbare mineralen, met name aan calcium, magnesium, bicarbonaat, silicaten, ijzerverbindingen, zwavelverbindingen en spoorelementen zoals selenium.
- De unieke eigenschappen van thermaal water zijn dus sterk afhankelijk van de specifieke thermische bron en met name van de geologische samenstelling van de bodem waar het water uit ontsprongen is. 

Avène thermaal water: de samenstelling

Ook Avène thermaal water heeft een unieke en constante samenstelling, en komt met een snelheid tot 70.000 liter per uur bij de bron naar boven, waar het meteen steriel gebotteld wordt. Je kunt het dus rechtstreeks vanuit de bron gebruiken en verder wordt het gebruikt als basis voor vrijwel alle huidverzorgende producten van Avène, die mede daardoor zulke fijne kalmerende en anti-irriterende eigenschappen hebben. 

Avène Thermaal Water is van nature verzachtend en anti-irriterend, is rijk aan aan bestanddelen die speciaal voor de gevoelige huid worden aanbevolen:

  • Samenstelling met lage concentratie mineralen, 206 mg/l.
  • Calcium/Magnesium bicarbonate profiel (ratio Ca/Mg = 2).
  • Rijk aan silica, 10.6 mg/l.
  • Bijzonder rijk aan oligo-elementen: zink, koper etc.
  • Neutrale pH:  7,5.

Al meteen na het verstuiven van Avène thermaal water spray op je gezicht ervaar je een gevoel van frisheid en na een aantal minuten ook zachtheid, soepelheid en huidcomfort. 
De positieve effecten van het Avène water zijn uitgebreid wetenschappelijk onderzocht en hier is veel over gepubliceerd.
Het heeft een bewezen onmiddellijk kalmerend effect en ontstekingsremmende kwaliteiten bij atopische dermatitis en psoriasis. 
Verschillende studies tonen aan dat thermaal water de huidcellen kan beschermen tegen schade die wordt veroorzaakt door UV-straling.
Het water kan op zich gebruikt worden of in combinatie met medicamenteuze behandelingen en/of andere cosmetica.

Ook als je geen "probleemhuid" hebt, maar wel het beste wilt voor je huid kun je Avène thermaal water spray gebruiken in je beauty-regime voor het 

  • verfrissen van de verhitte/bezwete huid (sport, overgang)
  • kalmeren van een tijdelijk geïrriteerde huid (behandelingen voor huid of bijwerkingen therapie bij kanker)
  • beschermen van de huid tegen UV-stralen, en
  • het fixeren van je make-up
  • verzachten van irritatie door pollenallergie
Avène

Nieuwsbrief en Actie

Als je het leuk vindt om als eerste te horen over acties, nieuwe producten en andere leuke weetjes, schrijf je dan HIER nu in.

Best verkochte producten

NIEUWE VERPAKKING
Eau Thermale Avène GEZICHT Avène CLEANANCE Reinigende Gel DermatheekEau Thermale Avène GEZICHT Avène CLEANANCE Reinigende Gel Dermatheek
Avène CLEANANCE Reinigende Gel
Vanaf €16,70 €17,50