Alles Wat Je Moet Weten Over Roos en Seborroïsch Eczeem

Roos en schilfers in het haar zijn een veelvoorkomend probleem dat wordt veroorzaakt door een versnelde celvernieuwing op de hoofdhuid. Hierdoor krijgen dode huidcellen niet voldoende tijd om af te breken, waardoor ze samenklonteren en schilfertjes vormen.

Schilfertjes kunnen zich voordoen op elk deel van het lichaam waar haar groeit, vooral op de hoofdhuid, maar ook in de baard of wenkbrauwen.

Oorzaken van Roos

Het ontstaan van roos en schilfers kan verschillende oorzaken hebben:

  1. Individuele gevoeligheid van de hoofdhuid die de ontwikkeling van schilfertjes bevordert.
  2. Disfunctie van de talgklieren, wat kan leiden tot een teveel of tekort aan talgafscheiding.
  3. Vermeerdering van Malassezia-gisten, die onder bepaalde omstandigheden, zoals aanwezigheid van talg, ontstekingen en een versnelde celvernieuwing kunnen veroorzaken.

Seborroïsch Eczeem: Een Diepere Duik

Naast roos kan ook seborroïsch eczeem optreden. Dit is een veel voorkomende huidaandoening die gepaard gaat met roodheid, jeuk en schilfers, voornamelijk op de hoofdhuid, maar ook in andere gebieden met veel talgklieren zoals het gezicht, de oren en de borst.

De exacte oorzaak van seborroïsch eczeem is niet volledig begrepen, maar factoren zoals genetica, stress, hormonale veranderingen en de aanwezigheid van bepaalde gisten kunnen een rol spelen bij het ontstaan ervan.

Soorten Roos

Er zijn twee hoofdtypen schilfertjes in het haar te onderscheiden:

  1. Droge schilfertjes: ontstaan op een droge hoofdhuid en zijn klein, wit, en vlokkerig.
  2. Vette schilfertjes: ontstaan op een vette hoofdhuid en zijn groter, klonteren samen en kunnen jeuken.

Het behandelen van Roos en Seborroïsch Eczeem

Gelukkig zijn er verschillende effectieve behandelingen tegen roos en schilfers, waaronder antiroosshampoos. De keuze van shampoo hangt af van het type schilfertjes:

  • Shampoos voor vette schilfertjes pakken de oorzaken aan met schimmelwerende, keratolytische, ontstekingsremmende en talgabsorberende ingrediënten.
  • Shampoos voor droge schilfertjes hebben meestal een keratolytische en verkoelende werking om de droge, geïrriteerde hoofdhuid te hydrateren.

De behandeling verloopt in twee fasen: een eerste fase om schilfertjes te verminderen en een onderhoudsfase om terugval te voorkomen.

Leven Met Roos en Seborroïsch Eczeem

Roos, evenals seborroïsch eczeem, kunnen een negatieve invloed hebben op je kwaliteit van leven. Laat je niet tegenhouden door roos en seborroïsch eczeem. Met de juiste behandeling en tips kun je dit vervelende probleem effectief aanpakken.

Omdat er geen behandeling bestaat die schilfertjes permanent kan genezen, kunnen ze periodiek terugkeren.
Onze behandelingsshampoos kunnen niet alleen worden gebruikt tijdens opflakkeringen, maar ook tijdens de onderhoudsfase om de resultaten te behouden en herhaling te voorkomen. Daarom raden we aan om de shampoo op te nemen in je dagelijkse verzorgingsroutine, zelfs nadat de symptomen zijn verminderd. Zo blijft je hoofdhuid gezond en vrij van ongewenste schilfertjes.

Aarzel niet om contact op te nemen met een dermatoloog van de Intermedica kliniek voor een correcte diagnose en advies. (www.intermedica.nl

Hier vind je alle producten voor de verzorging van de hoofdhuid met roos en schilfers.

Meteen naar:
DUCRAY KELUAL DS bij seborroïsch eczeem op de hoofdhuid
DUCRAY KERTYOL PSO bij psoriasis op de hoofdhuid

RoosSeborroïsch eczeem

Nieuwsbrief en Actie

Als je het leuk vindt om als eerste te horen over acties, nieuwe producten en andere leuke weetjes, schrijf je dan HIER nu in.

Best verkochte producten

NIEUWE VERPAKKING
Eau Thermale Avène GEZICHT Avène CLEANANCE Reinigende Gel DermatheekEau Thermale Avène GEZICHT Avène CLEANANCE Reinigende Gel Dermatheek
Avène CLEANANCE Reinigende Gel
Vanaf €16,70 €17,50