Check Je Vlekje En Plekje | Dè Avène Specialist | Dermatheek

De meesten van ons zijn zich al heel bewust van het belang van zonbescherming op het strand en aan het zwembad. Daar is het ‘logisch’ dat je jezelf en eventueel kinderen insmeert en zorgt voor voldoende bescherming in de zin van een t-shirt of jurkje, een hoedje of petje, schaduw, de parasol etcetera. Maar eigenlijk moeten we ons het hele jaar door bewust zijn van de invloed van UV-straling op onze huid, want UV-straling is er altijd en overal en zelf binnenshuis word je blootgesteld aan UV met schade en versnelde huidveroudering tot gevolg.
Iedere vorm van blootstelling aan UV-straling geeft schade aan de huid. Ook het proces van bruin worden door de zon is een uiting van schade in de huid. 
Bij het ontstaan van bepaalde soorten huidkanker speelt UV-straling een grote rol.

Soorten UV Straling

Blauw licht (HEV-licht): blauw genereert vrije radicalen die de huid versneld laten verouderen. Lees hier ons blog over blauw licht.

UVA (Ultraviolet A): met de A van Aging (veroudering). UVA is er het hele jaar en gaat door wolken en glas en dringt door tot in de diepere huidlagen die hierdoor versneld verouderen.

 

UVA (Ultraviolet A): met de A van Aging (veroudering). UVA is er het hele jaar en gaat door wolken en glas en dringt door tot in de diepere huidlagen die hierdoor versneld verouderen.

ABCDE METHODE VOOR MELANOMEN

UV straling speelt een grote rol in het ontstaan van sommige vormen van huidkanker. Iedereen heeft wel vlekjes en plekjes. Het is ontzettend belangrijk om je huid te kennen en maandelijks te checken op veranderingen. Een mooie methode om plekjes en vlekjes te checken is de ABCDE-methode:

UV straling speelt een grote rol in het ontstaan van sommige vormen van huidkanker. Iedereen heeft wel vlekjes en plekjes. Het is ontzettend belangrijk om je huid te kennen en maandelijks te checken op veranderingen. Een mooie methode om plekjes en vlekjes te checken is de ABCDE-methode:

Als je veranderingen in plekjes of vlekjes op je huid ziet, laat het checken door de huisarts of de dermatoloog!

Wil je verder lezen? Deze blogs zou je interessant kunnen vinden:

Hoeveel zonnebrand moet je minimaal gebruiken om de SPF waarde te verkrijgen?
Minerale en organische filters in zonnebrand.

 

Nieuwsbrief en Actie

Als je het leuk vindt om als eerste te horen over acties, nieuwe producten en andere leuke weetjes, schrijf je dan HIER nu in.

Best verkochte producten

NIEUWE VERPAKKING
Eau Thermale Avène GEZICHT Avène CLEANANCE Reinigende Gel DermatheekEau Thermale Avène GEZICHT Avène CLEANANCE Reinigende Gel Dermatheek
Avène CLEANANCE Reinigende Gel
Vanaf €16,70 €17,50