Avène SKIN PROTECT OCEAN RESPECT: zonproducten en het milieu

Avène Skin Protect

Miljoenen mensen smeren zich jaarlijks in met zonnebrandcrèmes om hun huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Wanneer al die mensen vervolgens douchen of een duik nemen in de zee is de impact van de ingrediënten van zonproducten op koralen en de natuur in het algemeen, enorm. Misschien niet iets waar je meteen zelf aan denkt, maar wel heel belangrijk om je daar bewust van te zijn. Gezonde koraalriffen zijn één van de meest waardevolle ecosystemen op aarde.

Ze leveren waardevolle economische en ecologische diensten, zoals voedsel, kustbescherming en toerisme. Helaas worden koraalecosystemen over de hele wereld geconfronteerd met ernstige bedreigingen door een aantal bronnen, waaronder klimaatverandering, niet-duurzame visserij, vervuiling op het land en kustontwikkeling.Sommige ingrediënten die in veel zonnebrandcrèmes en andere gezondheidsproducten worden aangetroffen, kunnen de gezondheid van koraalriffen bedreigen. Dat moet natuurlijk voorkomen worden!

De Zonproducten van Avène

Zonproducten van Avène zijn voorzien van een SkinProtect OceanRespect label. Dit betekent dat er er bij de samenstelling rekening gehouden is met de koralen en de impact op de mariene biodiversiteit in het algemeen: de koralen, het fytoplankton, het zoöplankton.De zonnefilters zijn niet-ecotoxisch en dat er bij de samenstelling van de producten absoluut geen siliconen zijn gebruikt zorgt voor een optimale bio-afbreekbaarheid.
De zonnefilters in Avène zonproducten zijn niet-wateroplosbaar en zeer bio-afbreekbaar. De filters tasten dus de mariene biodiversiteit niet aan en hebben geen impact op bijvoorbeeld het koraal.

Maatschappelijk bewust en betrokken

Avène Eau Thermale (en het moederbedrijf Pierre Fabre) gaat nog een stapje verder en heeft zich verbonden aan het Pur Project: een sociaal-ecologisch programma dat helpt om koraalriffen te regenereren en mariene ecosystemen te beschermen. Dit project is gevestigd in Indonesië en stelt de deelnemers van het project in staat om koraalriffen te creëeren en herstellen, een duurzame koraalcultuur te herstellen en daarbij de lokale bevolking te betrekken. 

Toch fijn om te weten dat je met Avène zonproducten ook een goede keus maakt als het gaat om het milieu en de natuur!

Bekijk hier alle Avène zonproducten.

Avène sun

Nieuwsbrief en Actie

Als je het leuk vindt om als eerste te horen over acties, nieuwe producten en andere leuke weetjes, schrijf je dan HIER nu in.

Best verkochte producten

NIEUWE VERPAKKING
Eau Thermale Avène GEZICHT Avène CLEANANCE Reinigende Gel DermatheekEau Thermale Avène GEZICHT Avène CLEANANCE Reinigende Gel Dermatheek
Avène CLEANANCE Reinigende Gel
Vanaf €16,70 €17,50