Wat is een Avène serum?

Een Avène serum is een onmisbare toevoeging aan de verzorging van je huid. Door de hoge concentratie van actieve werkstoffen kunnen huidproblemen sneller en actiever opgelost worden. Een serum heeft bovendien vaak ingrediënten met kleinere moleculen die diep in de huid kunnen doordringen. Serums zijn een fantastisch hulpmiddel om specifieke aandachtsgebieden, zoals rimpeltjes, vergrote poriën of ongelijkmatige teint, aan te pakken. Een serum is een aanvullend product in een assortiment, dus kun je een serum kiezen dat past bij je dag-of nachtverzorging en die daarmee een extra boost geeft.

Op welk moment in mijn ritueel breng ik een Avène serum aan?

Je brengt een serum aan na het reinigen en vóór het aanbrengen van een dag-of nachtverzorging.

Moet ik een Avène serum èn een verzorgend product gebruiken of kan alleen een serum ook?

Dat ligt een beetje aan de conditie van je huid. Het gaat perfect samen met je dagelijkse verzorging. Wanneer het Avène serum uit hetzelfde gamma komt als je verzorgende producten heeft het vaak dezelfde actieve werkstoffen. Daardoor is een serum een perfecte manier om je dagelijkse verzorging een beetje harder te laten werken. 

Kan ik een Avène serum elke dag gebruiken?

Afhankelijk van de conditie van je huid kun je een serum één of tweemaal per dag gebruiken. Kijk ook op de bijsluiter wat het advies is bij jouw specifieke serum. Tip: Je kunt een serum ook toepassen als een kuur, dus een aantal weken elke dag.

Hoeveel serum moet ik gebruiken?

Een Avène serum is verpakt in een verpakking die de gebruikshoeveelheid voor je doseert, want vanwege de hoge concentratie werkstoffen is het niet nodig dat je heel véél serum gebruikt. Eénmaal pompen is meestal voldoende. Breng een Avène serum aan met schone handen, na het reinigen van je gezicht. Gebruik een hoeveelheid ter grootte van één pompje of circa een halve erwt. Verdeel het vervolgens in kleine stippen en verspreid het dan gelijkmatig over je gezicht en decolleté.
Masseer het voorzichtig in en je zult zien dat een Avène serum heel snel intrekt. Na een paar minuutjes kun je dan je dag-of nachtverzorging aanbrengen.

Hoeveel Avene serum moet ik gebruiken?

Welke Avène serums zijn er?

Avène A-OXITIVE Defense Serum: geschikt voor ieder huidtype. Bevat o.a. pro-vitamines C en E. Werkt als beschermend schild dat je huid helpt om zich tegen de schadelijke dagelijkse omgevingsstress te beschermen. Voorkomt versnelde huidveroudering. 

Avène CLEANANCE WOMEN Corrigerend Serum: speciaal ontwikkeld voor volwassen vrouwen met acne (puistjes, zwarte puntjes, grove poriën, littekens..). Het serum helpt onzuiverheden te doen vervagen, de huid gladder te maken en de poriën te verkleinen. Dit serum heeft een licht peelend effect door glycolzuur en melkzuur.

Avène DERMABSOLU Serum: dit serum is ontwikkeld voor vrouwen met een gevoelige huid die op zoek zijn naar comfort en die huidverslapping en een minder compacte huid tegen willen gaan. Bevat o.a. hyaluronzuurboosters en herstructurerend Sytenol.

Avène HYDRANCE INTENS Hydraterend Serum: dit serum rehydrateert, verzacht en versterkt het je gevoelige huid door haar natuurlijke hydraterende en beschermende barrière te herstellen. Droogtelijntjes worden uitgevlakt. Maakt je huid beter bestand tegen agressieve omgevingsfactoren.

Avène PHYSIOLIFT Gladstrijkend verstevigend Serum: een gladstrijkend verstevigend serum dat inwerkt op huidverslapping, permanente rimpels en diepe groeven. Maakt je huid glad, zichtbaar steviger, fris en gehydrateerd dankzij een exclusieve mix van microsferen met hyaluronzuur die de huid zichtbaar compacter maken en hyaluronzuurmono-ologimeren die de huid op middellange en lange termijn verstevigen. Strijkt je rimpels glad en maakt de huid strakker dankzij Ascofilline, een herstructurerend anti-agingbestanddeel dat de huid opnieuw van collageen voorziet. Dankzij Pretocoferyl, een antioxidant gaat je huid stralen.

Snel naar een overzicht van alle Avène serums.